30 september 2024 - Nieuws

Samen aan de slag met het verduurzamen van uw bedrijventerrein

Samen met onze partners zijn we nu al begonnen met het verduurzamen van bedrijventerreinen. Dat is nodig. Willen we tenminste als stad in 2050 aardgasvrij zijn. Zo denken we bijvoorbeeld na over andere energiebronnen dan aardgas; over elektriciteit. We denken ook na over duurzaam vervoer en over uitdagingen die we tegenkomen. 

Een vol stroomnet

Nieuwe energiebronnen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Een vol stroomnet of netcongestie is een dringend probleem. Het tekort aan elektriciteit dat daardoor ontstaat, kan het verduurzamen en groeien van bedrijven in de weg staan. Meer stroom dan de bedrijven of instellingen nu hebben kunnen ze de komende 5 tot 10 jaar niet krijgen. 

Dat probleem kunnen ondernemers, netbeheerders of wij niet alleen oplossen. We werken daarom samen aan slimme oplossingen. Aan energiehubs bijvoorbeeld. Die zorgen ervoor dat het opwekken, de opslag en het gebruik van energie op een plek in balans zijn. En als we het hebben over energiehubs, kunnen we de meeste meters maken op bedrijventerreinen. Dat leest u ook in een artikel over energiehubs van het journalistieke platform Stadszaken.

Samen aan de slag

Met ‘we’ bedoelen we de ondernemers op de bedrijventerreinen; u dus, Zuid-Limburg Bereikbaar en andere partijen als Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM), Maastrichts EnergieAkkoord (MEA), de netbeheerder Enexis en de gemeente.

Doe mee

Aan u de vraag om mee te doen als u dat nog niet doet. Het delen van uw contact- en energiegegevens is een belangrijke 1e stap. Vul daarom het formulier in. Zo weten wij straks wat het totaalverbruik per gebied is en wat in de toekomst nodig is aan infrastructuur; bijvoorbeeld kabels en batterijen. Hoe we daarna verdergaan, verschilt per bedrijventerrein. 

Vul het formulier in